Ühinemise puhul paigaldab Pristis tasuta suitsuandureid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turvafirma Skorpion Julgestusteenistus logo.
Turvafirma Skorpion Julgestusteenistus logo. Foto: Peeter Langovits.

Skorpion Julgestusteenistuse veerandi aktsiapaki ostmise puhul hakkab Pristis oma uutele klientidele tasuta suitsuandureid paigaldama.


Tasuta suitsuandurite paigaldamise mõtte pani Pristise suuraktsionärile Indrek Sepale tänasel pressikonverentsil pähe Skorpioni omanik Rein Kilk. Sepp oli ideega päri. Fotograafide silme all mehed selle mõtte teostamiseks kätt lüüa siiski ei soovinud.

Täna lõplikult avalikustatud teabe järgi on Pristis omandanud 25 protsenti Skorpioni aktiatest. Tehingu hinda pooled ei avalikustanud, kuid Kilk väitis, et Skorpioni kui firma väärtus jääb 50 ja 100 miljoni vahele.

Nii Sepp kui Kilk kinnitasid , et kahe firma täieliku ühinemise plaan on täiesti olemas. Millal see teoks saab, sõltub täiendavatest läbirääkimistest.

Pärast ostu-müügitehingut peaks Pristis Eesti turvaturul seniselt kolmandalt kohalt teiseks trügima, jäädes seejuures jätkuvalt suurimaks puhtalt Eesti kapitalil põhinevaks turvaettevõtteks.

Pristisega ühinemine võimaldab Skorpionil oma teenuste ampluaad laiendada. Praegu on näiteks äärmiselt kuum ja vajalik teema suitsuandurite paigaldamine, milleks Skorpionil üksinda jõudu ei piisa. Pristisega koos suudame aga selle alal anda suure panuse.

Pristise omanik Sepp kinnitas samuti, et firma on juba tükk aega otsinud võimalust oma teenuste laiendamiseks. Pristis on alustanud Lätis valveteenuste osutamist, aga siiani põhiliselt turvasüsteemide paigaldamisega tegeleval firmal kipub selleks oskusteavet nappima. Seetõttu kuluvad Skoprioni kogemused marjaks ära.

Kilk kinnitas, et Eestis on praegu kolm suurt turvafirmat, mis suudavad pakkuda igat sorti kvaliteetseid turvateenuseid. Märgid aga näitavad, et Eesti turvafirmade osas võib veelgi toimuda ühinemisi ning kohale on tulemas keegi neljas tugev tegija.

Pristise 2008. aasta müügitulu oli ligi 300 ning puhaskasum 18,5 miljonit krooni, Skorpioni Julgestusteenituse samad näitajad aga 127 ja 3 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles