Sundmüügid suruvad Tallinna korterihindu jätkuvalt alla

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Isegi uhiuute korterite hinnad on teinud suure hüppe alla. Arendajad püüavad ostjaid peibutada suurte boonustega.
Isegi uhiuute korterite hinnad on teinud suure hüppe alla. Arendajad püüavad ostjaid peibutada suurte boonustega. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Kui Eesti linnakorterid odavnesid juunis keskmiselt kaks protsenti, siis Tallinna korterite hindu surusid arvukad sundmüügid kuuga ligi seitsme protsendi võrra.


Tallinna korterite keskmine ruutmeetrihind oli juunis 12 674 krooni. Võrlduseks: 2007. aasta märtsis oli sama näitaja 26 431 krooni, mis tähendab, et pisut enam kui kahe aastaga on hindadest haihtunud 52 protsenti, näitab Pindi Kinnisvara turuülevaade.

Pikkadest pühadest pikitud juunikuus tehti Tallinnas 335 korterite ostu-müügitehingut, mida on 18 võrra enam kui mais.

Tallinna-siseselt on langes kuuga enim ehk 22 protenti Põhja-Tallinna korterite ruutmeetrihind. Kesklinnas ja Haaberstis oli langus vastavalt 17 ja 14 protsenti, Lasnamäel ja mustamäel odavnesid korterid mõne protsendi jagu.

Samal ajal on aga Kristiine korterite keskmine ruutmeetrihind tõusnud tervelt 23 protsendi võrra. Pirital ja Nõmmel oli juunikuine tõus 2,2 protsenti.

Nii suured hinnakõikumised on siiski suuresti tingitud korteritehingute vähesusest, kus mõni üksik tehing tavapärasest tunduvalt erineva hinnaga võib näitajat oluliselt mõjutada.

Järskude hinnakõikumiste taga on ka arendusprojektide omanikud, kes on uute korterite müügihindu agressiivselt langetanud, viies samas keskmise tehinguhinna üles.

Teisalt langeb järsult piirkonna tehingute keskmine hinnatase, kui mõni uus ja kõrgemate hindadega projekt on realiseeritud või vastupidi - hinnakonkurentsist välja langenud. Seetõttu võib ilmselt adekvaatseimaks näitajaks pidada Tallinna keskmist, 6,9 protsendilist hinnamuutust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles