Nafta hind viimase 5 nädala madalaimal tasemel

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nafta, kütteõli ja muu energiatooraine hinnatabloo New Yorgi toorainebörsil.
Nafta, kütteõli ja muu energiatooraine hinnatabloo New Yorgi toorainebörsil. Foto: Reuters / Scanpix

Nafta hind kukkus eile New Yorgis viimase viie nädala madalaimale tasemele, sest kestev majandussurutis tõotab kesist nõudlust veel mõneks ajaks.


Toornafta augustilepingute hind langes eile New Yorgi kaubabörsil 2,43 dollari ehk ligi 4 protsendi võrra 64,3 dollarini barreli eest.

See oli Nymexile juba neljas järjestikune langusega lõppenud kauplemispäev ning juuli algusest on toornafta hind kukkunud ligi 8 protsenti. Kauplemise käigus käis nafta hind eile 63,4 dollari tasemel.

Peamised energiatarbijad nagu suured tööstustootjad on majanduslanguses kõvasti kannatada saanud ning eelmisel nädalal avaldatud USA ning Euroopa tööhõive statistika andis tunnistust sellest, et kiiret majanduse olukorra paranemist ei ole mõtet loota.

Toornafta hind on viimastel kuudel tõusnud ning peamiseks tõusumootoriks on olnud lootused, et majanduse olukord aasta lõpuks paraneb ning dollari nõrgenemine. Kuna toornaftaga kauplemine käib dollarites, langeb nafta hind, kui dollar teiste valuutade suhtes odavneb.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles