Endel Siff ei pääsenud 18-miljonilisest maksukohustusest

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endel Siff.
Endel Siff. Foto: Egert Kamenik.

Riigikohus jättis hiljuti jõusse 17,7 miljoni kroonise tulumaksunõude endise Hansapanga nõukogu liikmele Endel Siffile, kes panga siseinfot vallates üritas aktsiatehingutega pääseda riigi ees kohustuste täitmisest, vahendab

ERR Uudised.

Riigikohus ei võtnud nimelt oma 17. juuni määrusega menetlusse Endel Siffi kaebust Tallinna Ringkonnakohtu lahendile, mis jättis jõusse Maksu- ja tolliameti maksuotsuse Siffile.

Juba 2007. aasta 21. novembril tehtud maksuotsuse kohaselt kontrollis maksuhaldur Endel Siffi 2005. aasta tulusid ja jõudis järeldusele, et Siff on jätnud deklareerimata ja tasumata 17 681 206 krooni tulumaksu Hansapanga aktsiate müügitulult.

Nimelt omas Endel Siff AS Hansapank nõukogu liikmena infot Hansapanga aktsiate ülevõtupakkumisest ja müüs vahetult enne seda oma aktsiad maha talle ainuisikuliselt kuuluvale OÜ-le Primos. Kusjuures Siff müüs aktsiad Primosele 15,4 miljonit krooni odavamalt, kui kujunes tegelik müügihind Swedbankile. Siffi ja Primose vahel sõlmitud lepingu kohaselt pidi Primos oma omanikule aktsiate eest tasuma osade kaupa järgneva seitsme aasta jooksul.

Maksu- ja tolliamet jõudis eelneva põhjal järeldusele, et Siff tegi aktsiatehingu oma firmaga eesmärgil vältida ja edasi lükata aktsiate müügist tekkivat maksukohustust.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles