Tööandjad pärisid inspektsioonist massiliselt koondamisvõimaluste kohta

Urmas Seaver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Niina Siitam.
Niina Siitam. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Tööinspektsiooni infotelefonile laekus eile massiliselt tööandjate kõnesid, kus päriti infot koodamisvõimaluste kohta, kuid inspektsiooni osakonnajuhataja ei usu, et tuleb aasta algusega võrreldav koondamislaine.

«Eile oli tõesti massiliselt kõnesid tööandjatelt, kes soovisid teada, kuidas nad saava uue seaduse alusel koondada,» märkis tööinspektsiooni töösuhete osakonna juhataja Niina Siitam. Ta lisas, et seoses eilsest kehtima hakanud ning firmadele jaoks töötajate koondamist hõlbustava töölepinguseadusega võis tavapärasest suuremat kõnede hulka koondamise teemal ka oodata.

Siitam lausus, et samas küsiti palju ka muude dokumentide ning tööandjate ja töötajate vaheliste suhete kohta ehk praegu on aeg, mil tööandjad tahavad täit selgust uue seadusega kaasnenud muudatustest.

Siitam lausus, et aasta algusest kuni märtsini oli Eestis väga suur koondamislaine, mis aprillis ja mais selgelt vaibu. «Tol hetkel võis aimata, et need, kes pole koondamist veel ette võtnud, et need võib olla ootavad uut seadust,» lisas ta.

Siitam märkis, et ta siiski ei usu, et praegune koondamine võiks Eestis tulla nii massiline kui see oli aasta esimestel kuudel. «Ma jagan nende majandusteadlaste arvamust, et paljud ettevõtted on oma koondamised juba ära teinud,» lisas ta.

Inspektsiooni infotelefonile helistamine hakkas suurenema juuni keskpaigast. Kui tavaliselt tehakse infotelefonile umbes 6000 kõnet kuus, siis juunis helistati üle 11 000 korra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles