EOMAP Taani riigi hankel edukas

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: eomap.ee

Kartograafia- ja maamõõdufirma AS EOMAP valiti Taani kuningriigi keskkonnaministeeriumi korraldatud 18 miljoni Taani kroonise mahuga hankel kolme ettevõtte sekka, kes saavad hakata tegema Sjaellandi regioonis kartograafiatöid.


Taani keskkonnaministeeriumi juures tegutsev kartograafiateenistus Kort & Matrikelstyrelsen www.kms.dk korraldas üle-Euroopalise hanke, millega soovitakse kaasajastada 16 Sjaellandi regiooni omavalitsuste kaardiandmeid. Hange sisaldas aeropildistamist, ortofotode koostamist ja fotodelt saadud kaardiandmete digitaliseerimist.



«Pääsesime hankel koos väga suurte ettevõtete, projekteerimisfirma Cowi ja kartograafiafirma Blominfoga nende kolme sekka, kellega sõlmitakse raamleping ja kellega hakkame edasiste tööde pärast konkureerima. Edestasime omal alal väga tugevaid ettevõtteid Šotimaalt ja Saksast,» rõõmustas EOMAP Geodata ASi juhatuse liige Indrek Hirvlaan.



Eelvalikus kvalifitseerus 7 pakkujat, kokku tegid hankele pakkumisi 5 firmat. Taani kuningriigi hankes osalemine oli Indrek Hirvlaane sõnul teostatav seetõttu, et pakkumise sai teha inglise keeles. «Hankel osalemine andis meile kindluse, et Eesti firma saab tööd ka väljastpoolt, soovitame kõigil teistel ettevõtetel vaadata hankeinfot aadressilt ted.europa.eu.»



Hankel hinnati lisaks pakkumise hinnale ettevõtte tehnilist võimekust nõutud kartograafiatööde teostamiseks, samuti projektimeeskonna võimekust, töö metoodikat, andmete kvaliteedi tagamist ja tööde teostamise tähtaega.



EOMAPil on kuus fotogramm-meetria töökohta, kus töötatakse kahes vahetuses. Seni on tehtud tööd Maa-ametile ja Eesti kohalikele omavalitsustele. Fotogramm-meetria on esemete mõõtmine aerofotode põhjal. Spetsiaalse riist- ja tarkvaraga kuvatakse aerofotodelt arvutiekraanile ruumiline kujutis maapinnast, mis on aluseks kaartide ja plaanide koostamiseks.



EOMAP on Eesti kapitalil põhinev kartograafia- ja maamõõdufirma, mis annab tööd 70 inimesele. Tuntuim toode on atlas Eesti Teed, muud turismikaardid ja atlased ning navigeeriv Eesti Teejuht GPS-seadmele. Koostöös Postimehega on tehtud sihtkoha otsingut võimaldav Eesti veebipõhine kaart.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles