Kindlustuspetturid pääsevad karistuseta

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurt raha jahtivad kindlustuspetturid jäävad suuresti karistuseta.
Suurt raha jahtivad kindlustuspetturid jäävad suuresti karistuseta. Foto: Caro / Scanpix

Prokuratuur ei pea tihti vajalikuks kindlustuspetturite kohtulikku karistamist ja põhjendab seda avaliku huvi puudumisega.

Näiteks üritas 26-aastane mees lavastada oma päevinäinud väikelaeva põhjavajumise liiklusõnnetuseks ja petta kindlustuselt välja üle 200 000 krooni, kirjutab Eesti Ekspress.

Tänavu aprillis lõpetas prokuratuur antud asjas kriminaalmenetluse seoses avaliku huvi puudumisega ning mees peab riigituludesse tasuma 5450 krooni ja poole kriminaalmenetluse kuludest ehk 2550 krooni.

«Antud kriminaalasja puhul tuleb arvesse võtta, et kurjategijatel ei õnnestunud reaalset kahju tekitada,» selgitas mehele määratud karistust Põhja ringkonnaprokuratuuri pressinõunik.

Prokuratuuri kinnitusel on oportuniteet kriminaalmenetluse lõpetamine süüdistatava ja prokuratuuri kokkuleppel, kui puudub avalik menetlushuvi ja süü ei ole suur, kuid oselle kasutamine näitab, et süüdistatav on teo korda saatnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles