Küpsemas on maailma äriajaloo suuruselt kolmas tehing

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vodafone'i logo.
Vodafone'i logo. Foto: SCANPIX

USA mobiilioperaator Verizon on lähedal kokkuleppele, millega ettevõte ostaks Briti Vodafone´ilt 130 miljardi dollari väärtuses raha ja aktsiate eest tagasi 45 protsendi suuruse osaluse firmas, kirjutab Reuters.

Müügilepingut käsitleva ettepaneku järgi saaks Vodafone 60 miljardit dollarit rahas, 60 miljardit dollarit Verizoni aktsiates ning ülejäänud 10 miljardit dollarit väiksemate perioodiliste maksete läbi.

Müügiteade peaks Reutersi anonüümseks jääda soovinud allikate sõnul avalikustatama peale Londoni börsi tänase kauplemispäeva lõppu ning peaks tähistama Vodafone´i ekspansionistliku ajajärgu lõppu.

2000. aastal ostis Briti ettevõte siiani rekordilise 203 miljardi dollari eest Saksama operaatori Mannheim ning on peale seda agressiivselt laienenud rohkem kui 30 riiki Euroopas, Aafrikas ja Aasias.

1999. aastal siseneti ka USA turule ning mitmete tehingute järel loodi haldusettevõte Verizon Wireless, millest Verizon Communications hoiab 55 protsendi suurust osalust ning Vodafone ülejäänud 45 protsenti, mis hetkel ilmselt teisele osanikule müüakse.

Käeoleva aasta teise kvartali seisuga oli Verizon Wirelessil USAs üle 118 miljoni lepingulise kliendi, olles sellega suurim USA telekomiettevõte AT&T ja Sprinti ees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles