Päevatoimetaja:
Aimur-Jaan Keskel

Lugeja küsib: miks Luunja kurki müüakse kilesse pakituna?

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Hanneli Rudi
Copy
Luunja kurk.
Luunja kurk. Foto: Sille Annuk / Postimees

«Miks Luunja kurki müüakse poes alati kiletatuna? Teised Eesti kurgikasvatajad ju nii ei tee,» soovib lugeja teada.

Vastab Grüne Fee Eesti juhataja Raivo Külasepp.

Kurgi pakendamisel kilesse on olulisemateks kaks põhjust.

Esiteks kurgi säilivusaeg õigel säilitamisel pikeneb oluliselt. (Ühtlasel temperatuuril 12 kuni  14 kraadi kolm kuni neli nädalat)
Teiseks, enamus toodetest müüakse kauplustes, kus ostja ise valib endale sobiva toote. Ehk kunagi pole teada, mitu inimest seda eelnevalt oma käte vahelt läbi on lasknud ja kui puhtad need käed on olnud.

Seega toote puhtusest lähtuvalt on pakendatud toode toiduainena alati eelisolukorras.

Tagasi üles