Sadama poed köidavad kohalikke

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sadama turu juhataja Monika Borovikova rõõmustab, et nende juurde on leidnud tee väiketootjad ja talunikud, kes pakuvad väärt kaupa. Turg paneb rõhku mahe- ja ökotoodetele.
Sadama turu juhataja Monika Borovikova rõõmustab, et nende juurde on leidnud tee väiketootjad ja talunikud, kes pakuvad väärt kaupa. Turg paneb rõhku mahe- ja ökotoodetele. Foto: Toomas Huik

Tallinna Vanasadama arendamisega on piirkonda kerkimas üha enam poode ja kohvikuid, mis loodavad leida oma koha pealinlaste igapäevaelus.

Koos Vanasadama arendamisega arenevad ka kommertsvõimalused Tallinna sadamapiirkonnas. Sadam ei ole enam koht, kus minnakse vaid laeva peale või tullakse laevalt – kuigi seal paiknevates poodides ja kohvikutes käivad eelkõige turistid, on need üha populaarsemad eestlaste seas.

Jahisadamas paikneva Sadama turu juhataja Monika Borovikova sõnul on neil lisaks turistidele üha rohkem eestlastest kliente. «Meil on palju Eesti kliente. Me ka reklaamime end Eesti meedias ning samuti levib info meist sõbralt sõbrale,» ütles juhataja, rõhutades, et nende tegevus ei olegi suunatud ainult turistidele.

Suvi ja jõulud kõrgaeg

Nagu arvata võib, käib suvel Sadama turul kõige rohkem kliente. «Suvel on meil müük kahekordne,» lausus Borovikova. Samuti on tema sõnul palju kliente jõulude ajal ja teistel suurematel pühadel. «Ka suvel merepäevade ajal käib meil tavalisest mitu korda rohkem kliente,» lisas ta.

Seejuures on turistide harjumused üsna selged. «Hommikuti käib meil palju jahiomanikke Kai kohvikus kohvi joomas ja hommikusööki söömas,» rääkis Borovikova. «Pidev sagimine algab meil kella kaheteist paiku ning kestab kuni kella kuueni õhtul. Õhtuti leiavad meid üles turistid, kes on tulnud sadamasse jalutama.»

«Tavaliselt on nii, et need inimesed, kes tulevad laeva pealt, käivad siit läbi, kuid nad ainult uudistavad,» tutvustas Sadama turu juhataja turistide harjumusi. «Nad tulevad Tallinna paariks päevaks ning enamiku oste sooritavad nad alles koju tagasi minnes.»

Ka laevaga saabuvatel vene turistidel on oma selge eripära. «Iga nelja päeva järel käivad siin vene turistid. Nemad otsivad tavaliselt nostalgiat, mis nende ajal siin oli, nagu Kalevi kommid ja ka muu eestimaine toodang,» ütles Borovikova, lisades, et nendegi puhul on nii, et laevalt tulles nad vaid kiikavad sisse, kuid nende tagasi minnes on pood ikka rahvast täis.

Sadama turu toidupood pole võrreldes supermarketitega just eriti suur, kuid eestimaist toodangut on seal kõvasti rohkem kui teistes kauplustes. «Müüme kvaliteetset toidu- ja tööstuskaupa, mis on igapäevaelus vajalik. Üritame rõhku panna just eestimaisele, ka öko- ja mahekaubale. Meie eesmärk on toetada Eesti väiketootjat ja talupidajat. Meil on oma lihameistrid, kes toimetavad värske eestimaise lihaga – lammas, veis, vasikas, siga, küülik. Väiketootjad ja talunikud on tee meie juurde üles leidnud, kuid kui leiame turult mõne uue huvitava toote, võtame ka ise tootjatega ühendust,» rääkis Sadama turu juhataja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles