Kemira GrowHow ostnud taanlased muudavad firma nime

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väetisekotid.
Väetisekotid. Foto: Henn Soodla/Pärnu Postimees

Balti suurim põllumajandustarvikute müüja Kemira GrowHow ära ostnud Taani põllumehed muudavad firma ärinime kõigis kolmes riigis Baltic Agroks.


See oli 90 protsenti ettevõttest ostnud Taani põllumajandusühistu soov, kellega ühiselt loodi ka uus kaubamärk ja sümboolika, kinnitas Kemira tegevdirektor Ants Puusta. Tema sõnul klientide jaoks sisuliselt midagi ei muutu, meeskond ja tööpõhimõtted jäävad nii Eestis kui Baltimaades samaks.

Samas kavatseb ettevõte laieneda uutesse toote- ja teenusesegmentidesse. «Praegu on meil Eestis loomasöötade müügis 10-15 protsendiline turuosa, mille plaanime kasvatada kolmandikuni kogu turu mahust. Selles valdkonnas pole turg korrastunud ning praegu domineerivad killustatult väiksemad tegijad,» lisas Puusta.
Puusta kinnitusel plaanib ettevõte enda portfellis kasvatada ka põllumajandusteenuste müüki.

«Põllumajandusteenuste turg on Eestis võrreldes muu Euroopaga alles arengujärgus ning marginaalne, samas võimaldab teenuste sisseostmine põllumehel hajutada masinapargi soetamise arvelt riske ning kasutada vaba raha muuks otstarbeks, mis on tänapäeval ellujäämise seisukohast eriti oluline,» ütles Puusta.

Baltic Agroks muutunud ettevõte kuulub 90 protsendi ulatuses Taani põllumajandusühendusele DLA ning kümnendik firmast kuulub Euroopa suurimale väetisetootjale Yara. Ettevõttel on Eestis taimekaitseväetiste, seemnete ja teravilja vahenduses 40-45 protsendiline turuosa.

Ettevõtte käive oli Eestis 2008. aastal 1,6 miljardit krooni. Firma annab Eestis tööd ligi 40 inimesele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles