Luman ostis välja Swedbanki osaluse kinnisvarafirmas Arealis

Liina Valdre
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Luman.
Toomas Luman. Foto: Peeter Langovits.

Swedbanki tütarfirma FR&R Nemo B.V müüs oma 50 protsendi suuruse osaluse kinnisvaraarendajas AS Arealis Toomas Lumani firmale OÜ Luman ja Pojad kuuluvale Nordic Contractors AS-ile.

Tehinguga omandas Elle Capital OÜ omakorda 50 protsendi miinus ühe aktsia suuruse osaluse AS Arealis.

Samaaegselt soetas AS Arealis seni Elle Capital OÜ-le kuulunud vähemusosalused Arealise grupi ettevõtetes Shnelli Ärimaja AS, Liivalaia Arenduse AS ja Tehnopolis Kinnisvara AS.

«Mõlemat investorit seob Arealisega aastatepikkune koostöö,» märkis Nordic Contractors AS-i juhatuse esimees Toomas Luman. «FR&R Nemo B.V. asus ettevõtte aktsionäriks 2011. aasta kevadel investeerimisperioodiga kolm aastat, osaledes seejärel aktiivse finantsinvestorina ettevõtte nõukogu töös. Nelja-aastane koostöö Elle Capitaliga üksikute projektide tasandil jätkub edaspidi Arealise kontsernis. »

 «Tehing võimaldab meil luua vundamendi uute arenduste alustamiseks, kindlustamaks Arealise positsiooni Eesti juhtiva A-klassi bürookinnisvara omaniku ja haldajana Tallinnas,» selgitas Luman.

«Täna toimunud aktsiate tagasiost FR&R Nemolt toimus kuus kuud enne kokkulepitud täheaega, mis kinnitab, et Arealis on arenenud kavandatust kiiremini,» lisas Luman.

Elle Capital OÜ-ga on Arealis alates 2009. aasta sügisest teinud koostööd läbi oma tütarettevõtete. Arealise omanduses ja hallata on teiste seas Shnelli Ärimaja (Eesti Raudtee peamaja), Liivalaia Arenduse ärihoone, tuntud ka kui Nordea Maja, Tehnopolis Kinnisvara ehk Skype Eesti peamaja ja ECE Ärimaja, kus asub praegu ka Arealise kontor.

Arealise A-klassi büroohoonete rendipind on 40 800 ruutmeetrit.

AS Arealis on Nordic Contractors ASi kinnisvara arendusele keskendunud tütarettevõte. Arealis alustas tegevust 2005. aastal ning tänaseks on ettevõtte varade maht kasvanud 114 miljoni euroni ja omakapital 46 miljoni euroni.

Arealis koondab investeeringuid ning arendusprojekte peamiselt ärihoonetesse, kuid ka korterelamutesse. Ettevõtte sihtturgudeks on Eesti ja Leedu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles