Eesti Energia müük vähenes mais pea kümnendiku

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektrita Molly Malone ei jää.
Elektrita Molly Malone ei jää. Foto: Toomas Huik

Eesti Energia müüs mais kodumaisel turul 501 gigavatt-tundi (GWh) elektrienergiat ehk 9,6 protsenti vähem kui eelmisel aastal samal ajal.


Maikuus jätkus Eestis elektrienergia müügi langus, mille peamisteks põhjusteks on majanduslangus ja tootmismahtude vähenemine. Elektrimüügi langust mõjutas 0,6 kraadi võrra kõrgem maikuu välistemperatuur, põhjendas ettevõte. Ilmastiku mõju välja jättes vähenes Eesti Energia elektrimüük Eestis ligikaudu 8 protsendi võrra.

Selle aasta mais müüs Eesti Energia äriklientidele 321 GWh elektrienergiat ehk 15,8 protsenti vähem kui mullu samal kuul. Eesti Energia müük koduklientidele tõusis mais 2,3 protsendi võrra ning kokku müüdi eraisikutele 118 GWh elektrit. Müük võrguettevõtjatele moodustas 63 GWh, tõustes möödunud aasta sama perioodiga võrreldes 7,5 protsenti.

Eesti Energia maikuu keskmine elektrienergia müügihind kodumaisel turul ilma võrguteenusteta oli 505,7 krooni megavatt-tunni eest (kr/MWh). Sama perioodi keskmine baaselektrienergia hind Põhjamaade energiabörsi Nord Pool Soome piirkonnas oli 527,5 kr/MWh.

Eesti Energia soojusenergia müük 2009. aasta mais moodustas kokku 35 GWh, mis on 36 GWh võrra vähem kui aasta tagasi. Soojusenergia müügi languse peamiseks põhjuseks on uue Eesti Energiale mittekuuluva soojusenergia tootja lisandumine Tallinna soojusturule.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles