Tallinna Sadam ehitab uut kruiisikaid

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uue kruiisikai ehitamine Vanasadamas.
Uue kruiisikai ehitamine Vanasadamas. Foto: Toomas Huik

Tallinna Sadam alustas käesoleva aasta maikuus uue kruiisikai ehitamisega Vanasadamasse, mis planeeritakse valmis saada järgmise aasta suvehooajaks. Lisaks plaanitakse arendada Vanasadama infrastruktuuri ning käivitada Muuga sadama lähedal kolmas õhuseirejaam. Arendustöid tehakse Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumilt (MKM) saadavatele kinnistutele.

«Kruiisioperaatorite huvi Tallinna vastu on jätkuvalt kõrge, kuid olemasolev infrastruktuur seab laevade vastuvõtule omad piirangud. Sellest lähtuvalt tegimegi otsuse, et ehitame uue kai. Uus kai tuleb pikem ja laiem, mis võimaldab senisest suuremaid kruiisilaevasid teenindada,» ütles Tallinna Sadama ärisuunajuht Ahto Ader ning lisas, et uus kai võimaldab kruiisilaevadel ka paremini manööverdada ning sildumine ei sega tihedat liinilaevaliiklust.

«Lisaks uue kai ehitamisele, soovime arendada sadama-ala. Me tahame siin luua meeldivaid ajaveetmisvõimalusi turistidele ning eraldada rohkem ruumi neid teenindavatele bussidele ja taksodele, aga ka muudele kommertsvõimalustele,» sõnas Ader. «Sadam ei peaks olema vaid koht, kus inimene läheb laeva peale või tuleb laeva pealt. Tal võiks siin olla ka midagi teha.»

«Teine suund, mille poole me liigume, on see, et ka kohalikud elanikud võtaksid sadama piirkonna rohkem omaks. Siia ei pea tulema vaid selleks, et laeva peale minna, vaid siia võib ka lihtsalt aega veetma tulla, jalutada mere ääres, vaadata laevu, süüa, juua ning ka jalga puhata,» rääkis Ader.

MKM annab Tallinna Sadamale üle Kaevuaia 27 ning Sadama 25a kinnistud. «Kaevuaia kinnisasja üleandmine võimaldab ASil Tallinna Sadam vähendada häirivat keskkonnamõju ja kontrollida paremini õhukvaliteedi vastavust normidele, ning Sadama tee 25a kinnisasja üleandmine aitab muuta Vanasadama liikluse ohutumaks, eraldades teineteisest reisijate ja veoautode liikluse ning aitab tagada kaldakindlustuse hooldamise,» ütles MKMi nõunik Rasmus Ruuda.

Kinnistud väärtuses 1 320 730 eurot annab MKM Tallinna Sadamale üle mitterahalise sissemaksena aktsiakapitali suurendamiseks. Kinnistud antakse Tallinna Sadamale üle paari kuu jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles