Seeder: aiandussektor peaks olema jõulisem

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Intsu talu saadusi müüval letil Tartu turuhoones ilutses kolmapäeval silt, et tomateid saab tasuta. Teave priist kaubast levis kulutulena ning kunded viisid koju enam kui kolm tonni punaseid vilju.
Intsu talu saadusi müüval letil Tartu turuhoones ilutses kolmapäeval silt, et tomateid saab tasuta. Teave priist kaubast levis kulutulena ning kunded viisid koju enam kui kolm tonni punaseid vilju. Foto: Anni Nöps

Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder sõnas, et Eesti aiandustootjad jäävad ilmselt alatiseks konkureerima välismaiste tootjatega, mistõttu tuleb ise olla jõulisem.

«Ilmselt jääb alatiseks Eesti aiandustootjate ette küsimus, kuidas konkureerida lõunapoolsete riikide toodanguga, kus kliima on soodsam ja tootmine seetõttu odavam, samas Eesti tarbija võimalusel ikkagi eelistab kodumaist kaupa – seega valdkonnal on selge tulevik olemas,» kommenteeris Seeder ERR Uudistele.   

Ministri sõnul on üht-teist konkurentsivõime tõstmiseks võimalik siiski ära teha. «Esiteks vajab aiandussektor oma tootmise tõhustamiseks ja konkurentsivõime tõstmiseks investeeringuid, tõhusam tootmine aitab hoida toote hinda madalamal,» sõnas ta.

«Kui pakutavad kogused on suuremad ja tagatud varustuskindlus, oleks tootjatel ka läbirääkimistel jaekaubanduskettidega senisest parem positsioon ning kaubandusele atraktiivsem partner,» sõnas Seeder, kelle sõnul peab Eesti aiandussektor oma toodete turustamisel tegema senisest suuremat koostööd, lisaks tuleks saavutada jaekaubanduse ja aiandussektori vahel saavutada pikaajalised koostöösuhted.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles