Saaremaal oli rekordiline kruiisisuvi

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kruiisilaev Adventure of the Seas.
Kruiisilaev Adventure of the Seas. Foto: Liis Treimann

Kui läinud aastal jõudsid Saaremaa sadamasse vaid mõned üksikud kruiisilaevad, siis tänavu on seis olnud sootuks teine. Ristluslaevu on jagunud kõigisse suvekuudesse üsna ridamisi.

Praeguseks on kokku kolmeteistkümne külastusega Saaremaal käinud 5960 ristlusturisti. Oodata on veel umbes 450 reisijat, kirjutab Saarte Hääl.

Tänavusel suvehooajal oli eelnevalt väljahõigatud info kohaselt Saaremaale oodata 14 ristluslaeva. Lubatud külastustest on praeguseks tehtud 13, üks – kruiisilaevadest seekord viimane – jõuab süvasadamasse sel reedel..

ASi Tallinna Sadam turundusspetsialist Triin Rum kinnitas Saarte Häälele kruiisisuve kommenteerides, et kõik külastused on toimunud graafikukohaselt ja ükski laev ei annulleerinud oma külastust.

Kõige rohkem tõi sel hooajal külastajaid ristluslaev M/L Birka Stockholm. Sellele juuni algul saart väisanud laevale mahtus Triin Rumi sõnutsi 1147 reisijat.

Kui suuremalt jaolt lahkusid ristluslaevad Saaremaa Sadamast juba samal kuupäeval, kui nad saabunud olid, siis üks laevadest peatus siin tunduvalt kauem. «Kõige kauem peatus tänavu esimesena Saaremaad külastanud kruiisilaev Deutschland, mis saabus 26. mail kell 13 ja väljus 27. mail kell 12. Kokku 23 tundi,» nentis Rum.

«Tallinna Sadam jääb kruiisisuvega rahule, tegu on läbi aegade parima kruiisihooajaga Saaremaa sadamas,» kinnitas Rum.

Kui palju laevu toob Saaremaa Sadamasse järgmine kruiisisuvi, ei ole praeguse seisuga veel päris kindel. Triin Rum märkis vaid, et läinud nädalalõpu seisuga on 2014. aastaks Saaremaale broneeritud juba kümme külastust.

Mullu käis Saaremaa Sadamas vaid kolm ristluslaeva, aasta enne seda oli laevu kaheksa ning veel enne seda vaid kaks. Reisijaid oli eelmisel aastal 1121, tunamullu 5655 ja aasta varem 883.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles