Ukraina taotleb IMFilt kolmanda laenusüsti suurendamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina peaminister Julia Tõmošenko (paremal) koos IMFi missiooni juhi Ceyla Pazarbasiogluga täna Kiievis pressikonverentsil.
Ukraina peaminister Julia Tõmošenko (paremal) koos IMFi missiooni juhi Ceyla Pazarbasiogluga täna Kiievis pressikonverentsil. Foto: AFP / Scanpix

Ukraina ja Rahvusvaheline Valuutafond (IMF) arutavad järjekordse rahaülekande suurendamist, vahendab pühapäeval agentuur Unian anonüümsele valitsusallikale viidates.

«Praegu arutatakse küsimust ülekande suurendamisest ja me loodan, et seda õnnestub saavutada,» ütles allikas.

Ta lisas, et seoses summa ümbervaatamisega ning vajadusega täpsustada mõningaid muid dokumente võib koostööprogrammi enese kinnitamine mõnevõrra venida.

Ukraina peaminister Julia Tõmošenko on viimastel päevadel kinnitanud, et IMFi laenuraha kolmas ülekanne on 3,8 miljardit dollarit.

IMF on lubanud laenata Ukrainale ühtekokku 16,5 miljardit dollarit.

Ligi 4,5 miljardit sai Ukraina keskpank kätte mullu novembris. Teise osa laenurahast - 1,25 miljardit pidanuks Ukraina kätte saama 15.veebruariks, ent see jäi saamata, kuna IMFi missioon ja Ukraina võimud ei suutnud tingimusi kooskõlastada. Ukraina sai teise rahasüsti kätte 12. mail, seejuures suurendati algselt kavandatud summat 2,8 miljardini.

Laenuprogrammis kokkuleppimisel nõustus Ukraina tegema mitmeid muudatusi rahandus- ja valuutapoliitikas.

Ukraina rahandusministri kohusetäitja Igor Umanski ütles sel nädalal ajalehele Zerkalo Nedeli, et Ukraina taotleb järjekordse laenusumma suurendamist 600 miljoni dollari võrra kuni 3,8 miljardini. Raha on kavas kasutada eelarvepuudujäägi katteks.

Kõnelused laenuprogrammi muutmiseks algavad Kiievis 30. juunil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles