Andri Laidre: füüsilise toote arendusel ei tasu kiirustada

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andri Laidre kõnelemas StartSmarti ettevõtlusseminaril.
Andri Laidre kõnelemas StartSmarti ettevõtlusseminaril. Foto: Martin Dremljuga

Tehnoloogia- ja tootedisainialase haridusega ettevõtja Andri Laidre rääkis StartSmarti ettevõtlusseminaril, et füüsiliste toodete arendamisel tuleb võtta piisavalt aega, et tekiks võimalus tehtut uue nurga alt vaadata.

Laidre, kelle ettevõtmiste hulka kuuluvad hiljuti nutikat jalgrattatuld tutvustanud Velodroom ja uuenduslikku mereseiretehnoloogiat pakkuv FlyDog, rõhutas Soome tehnoloogiatudengitega ühises projektis saadud kogemust: «Kui alguses tundus, et soomlaste pidevad kohvipausid ei vii meid kuskile, siis hiljem õppisin hindama võimalust pauside ajal ja järel toodet uue nurga alt näha.»

Laidre sõnul on füüsiliste toodete loomisel väga oluline algne tootekirjeldus ehk spetsifikatsioon. «Minu kogemuses on paljud toote prototüübi vead seotud puuduliku spetsifikatsiooniga. Samas peab arvestama, et kõik ei ole väljendatav spetsifikatsioonis. Taastusraviks mõeldud kõnniroboti Walk-X väljatöötamisel oli meie üheks kriteeriumiks mugavus - kuidas seda arvutis modelleerida? Võtsime appi tekstiilitehnoloogi, kes aitas meil erinevaid prototüüpe reaalsetel inimestel testida.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles