Jacksoni surm lõi kontserdikorraldajal jalad alt

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fänn poseerib esimese Michael Jacksoni comeback-kontserdi piletiga. Pilt on tehtud 13. märtsil.
Fänn poseerib esimese Michael Jacksoni comeback-kontserdi piletiga. Pilt on tehtud 13. märtsil. Foto: AFP / Scanpix

Micael Jacksoni peagi toimuma pidanud

comeback
-kontserdi korraldajal AEG Live lõi staari surm jalad alt – oodatud kullaaugu asemel seisavad nad silmitsi 40 miljoni dollari suuruse kahjumiga.


Kontsertseeria «This is it» piletid müüdi välja lühikese aja jooksul ja esimene etteaste oleks pidanud toimuma 13. juulil, kirjutas Norra E24.

AEG Live reklaamis kontserte kui väga kalleid ja tehniliselt keerukaid etendusi. Produktsiooni peale on korraldaja kulutanud juba üle 30 miljoni dollari ja Jacksonile ettemaksuna tasunud 10 miljonit.

Kokku pidi toimuma 50 kontserti ja ühele etendusele oleks mahtunud 20 000 pealtvaatajat. Piletite müügist oli AEG Live saanud 85 miljonit dollarit ja see summa tuleb nüüd inimestele tagastada. Lisaks tuleb leida esineja, kes täidaks O2 laval Jacksonile reserveeritud 50 õhtut.

Muusikaajakirja Pollstar toimetaja Gary Bongiovanni sõnul on uue esineja leidmine praegu AEG Live`i tähtsaim ülesanne. Arvatavasti saavad nad mõne etenduse, kuid juulis on lava arvatavasti pime ja tühi, ennustas ta.

Billboard.com`i andmetel lootis korraldaja Jacksoni comebackist teenida 115 miljonit dollarit, millele oleks lisandunud tulu kolm aastat kestma pidanud maailmaturneest.

AEG Live ei ole juhtunut ja sellega seonduvat kommenteerinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles