Tarbija24 lugejad tõid välja mitmeid retsepte, mida nad kodus teistel järele proovida ei soovita.
«Eelmisel suvel alguse saanud tšillimooside buum oli ikka täiega rõve, kuigi tšilli mulle iseenesest väga meeldib!» kirjutas üks lugeja. Teine sekundeeris talle: «Ka mina langesin tšillimoosi ohvriks. Ei ole raatsinud veel kõike ära visata, aga ega sööma ka ei kutsu.»
Kessu meelest ei tasuks eksootilisi moose korraga suures koguses keeta. Esialgu võiks piirduda paari purgiga, sest muidu võib juhtuda, et neid ei sööda lihtsalt ära. «Apelsini, rabarberi ja tikritega hoidiseid lapsed eriti ei söö, ikka eelistatakse klassikalisi maitseid - maasikamoos, vaarikamoos jne,» teadis Kessu lisada.
Tiigrike ei soovita keeta tikri-apelsinimoosi – lisaks sellele, et maitse on veider, võtab selle pruunikas värvus igasuguse isu ära.
«Jälgima maitsega asju, mida kokku keetsin oli tikritšatni praetud sibulaga (kokaraamatu retsept),» kirjutas üks lugeja. Maitse rikkus ära tugev õli mekk. «Parim sai maasikatšatni, mis sobis eriti hästi juustu ja kanalihaga,» lisas lugeja.
Teine Tarbija24 lugeja nentis samuti, et tikritšatni temale ei maitse, küll aga nautis seda tema mees.
Lugejatel ei ole õnnestunud ka marineeritud peedisalat koriandriga, kõrvitsamoos, piparmündi-õunamoos, aga ka isevalmistatud Toome salat.
«Sai väga maitsev ebaküdoonia-kõrvitsamoos (maitselt kui aprikoosimoos) eelmisel aastal ja niinimetatud valeapelsinimoos, kus koostisosadeks kõrvits, sidrun, hapu õun, ingver,» muljetas Mammi. Samas läks tal nässu täiesti Toome salat, mille komponentideks kurk, sibul ja porgand.