Märgid, et su töötaja otsib vargsi uut töökohta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uut tööd otsitakse lausa senise tööandja silme all. Pilt on illustratiivne.
Uut tööd otsitakse lausa senise tööandja silme all. Pilt on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Enamik töötajaid hoiab pidevalt uue töökoha asjus silmad lahti, kuid on mõned kindlad märgid, mis viitavad sellele, et inimene otsib sihipäraselt ja aktiivselt uut töökohta, kirjutab CNNMoney.

Väga harva lahkuvad inimesed töölt nii, et see ei olnud ette ennustatav. Palju sagedamini saadavad nad varakult kas teadlikult või ebateadlikult signaale, et plaanivad varsti mujale tööle minna.

Laias laastus on neid märke viis:

  • Entusiasmi ja pühendumuse vähenemine.
  • Tihedamad puudumised ja ärakäimised töölt.
  • Rohkem vigu või tähtaegadega hilinemisi.
  • Vähem suhtlemist oma ülemusega. Varem vabalt suhelnud töötaja võib hakata suhtlemist justkui vältima.
  • Kui mõnel päeval on inimene tulnud tavapärasest erinevas riietuses tööle, siis see on üsna kindel märk, et tal on tööintervjuu.

Sa võid ju loota, et inimesed ei julge uut tööd otsida päris sinu nina all, kuid üks hiljutine uuring tõi välja, et ligi pooled 18-34-aastastest töötajatest tegelesid tööotsingutega lausa töö ajal, suhtlesid värbajate ja uute potentsiaalsete tööandjatega, lihvisid oma CVsid. Ehk et nad ei oodanud, et keegi neile tööd tuleks pakkuma, vaid otsisid seda aktiivselt ise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles