Lugejad kurdavad lehka Maxima, Maksimarketi ja Selveri kauplustes

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalalett.
Kalalett. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Üleskutses, millises poes levib ebameeldiv lehk, tõid inimesed enim välja uut Maksimarketit Pärnus, kuid nimetati ka tehnikapoode.

Enim kurdeti Maximate üle, kokku 14 korral. Seejuures toodi neljal korral välja Tartus Zeppelini keskuses asuvat Maxima poodi ning kahel korral nimetati uut Viimsi Maximat Tallinnas. Zeppelini Maximas levib lugejate sõnul pidevalt kalalehk. Veel kurdeti halva lõhna üle Tartus Annelinna ja Vahi, Tallinnas Pallasti ja Sõpruse puiestee ning Võru Maximas.

Maximale järgnes Maksimarket, mida toodi välja 12 korda, kusjuures 11 juhul oli tegu uue Pärnus asuva Maksimarketiga ning vaid ühel juhul Laagri Maksimarketiga. Pärnu kaupluse puhul oli lugejatel mitmeid teooriaid, millest lehk tekkida võib: nimetati näiteks valesti paigaldatud torusid ja valesti doseeritud pesuvahendit.

Kolmandal kohal oli Selver, mida toodi välja kuuel korral. Nimetati Tartus Vahi ja Jaamamõisa Selverit ning kahel korral ka Tallinnas Marienthali Selverit. Vahi Selveris olevat hais ühe lugeja sõnul möödunud talvest saati, Jaamamõisa kaupluses teise lugeja sõnul lausa mitmendat aastat.

Selverile järgnes Rimi, mille puhul kurdeti ebameeldivat lõhna viiel korral. Rimidest nimetasid lugejad Tallinnas Tatari, Põhja ja Juhkentali Rimi ning Tartus Rebase ja Lõunakeskuse Rimi. Enamasti kurdeti roiskuva liha lõhna üle.

Kolmel korral toodi välja Prisma kaupluseid. Ühel juhul nimetati Sõbra Prismat Tartus, kus pidavat levima rasva kõrbemise lõhn, ning kahel juhul Mustika keskuse Prismat Tallinnas. Viimasel puhul kurdeti taaraautomaatide juures leviva haisu üle. «See on kohutav roiskunud õlle lehk, mis seal on. Pole üheski poes midagi nii jubedat kogenud. Oleks ise peaaegu oksendanud,» kirjutas lugeja Hmm.

Kahel korral nimetati Grossi poode, mille juures toodi välja Kehra kauplus, ning Comarketeid, mille puhul toodi näiteks Kadrioru ja Viimsi kauplused. Grossi poodidele heideti ette roiskunud liha- ja vorstitoodete haisu. Kadrioru Comarketi kohta kirjutas lugeja Rekuke, et on korduvalt pöördunud klienditeenindajate poole, kuid nad kas ei oska piisavalt eesti keelt, et kliendile vastata, või laiutavad lihtsalt käsi.

Kahel korral nimetati ka Lõunakeskuse Euroncsi kauplust ning Tõrvas Kevade keskuses asuvat Meie poodi. Viimase kohta kirjutas tõrvalane Artur, et kanalisatsioonihais on kaupluses olnud ligi kümme aastast ehk kaupluse avamisest saati.

Veel nimetati Kõrveküla A ja O kauplust, Tartus Lembitu Konsumit, kus pidavat sooja toidu letis olema plastmassi sulamise hais, Tartu kaubamaja toidumaailma, kus haiseb ühe lugeja sõnul juba aastaid prügi järgi, Kärdla Säästumarketit, Männi kauplust Kohtla-Nõmmel ning Jyski kaupluseid. Lugeja Leo sõnul pidavat kõikides Jyski kauplustes valitsema nafta ja sünteetika lõhn.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles