Laenugruppidesse koondunud naisettevõtjad said kätte esimesed väikelaenud

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laen.
Laen. Foto: SCANPIX

Üle Eesti kümnesse laenugruppi koondunud väikeettevõtlusega tegelevad naised said ETNA Mikrokrediidi projekti raames kätte esimesed väikelaenud.

ETNA Mikrokrediit on maapiirkondades naisettevõtlust toetava MTÜ ETNA Eestimaal projekt, milles on partneriks Maaelu Edendamise Hoiu-Laenuühistu. Projekti eesmärgiks on maapiirkondades elavatele naistele pakkuda ettevõtlusalast tuge ja mikrolaenu. Projekti on kaasatud 10 Eesti piirkonda ja projekti rahastab Avatud Eesti Fondi Kriisiprogramm 268 794 euro ulatuses.

2012. aasta suvel alanud ETNA Mikrokrediidi projekt koosneb kahest osast: kuus kuud kestnud mentorprogrammist ning seejärel tegevust alustanud kümnest laenugrupist, kuhu on tänaseks koondunud ühtekokku 53 naisettevõtjat.

ETNA mikrokrediidi projektijuhi Gina Kilumetsa sõnul jääb keskmine väljastatud laenusumma 2000 euro piiridesse ning naisettevõtjad kasutavad laenuraha näiteks koolituste osalustasu maksmiseks , köögiseadmete ja sõiduvahendi ostmiseks, keldri ehitamiseks ning autoremonditöökoja sisseseade ostmiseks.

MTÜ ETNA Eestimaal tegutseb alates 2003. aastast maapiirkondades naisettevõtluse toetamisega ning ühingu esinaise Sirje Vällmanni sõnul on ühing oma kümne aasta pikkuse tegevuse jooksul näinud, kuidas maal elavatel naistel jääb sageli oma ettevõtlusega alustamiseks puudu toest ja vaid üsna väikesest algkapitalist, mistõttu ETNA Eestimaal kutsuski ellu mikrokrediidi projekti.

ETNA mikrokrediidi projekt lõpeb 2014. aasta alguses, kuid projekti lõppedes jätkavad laenugrupid oma tegevust ETNA Eestimaal egiidi all ja juhul kui mõni grupp enam laenu ei vaja, saavad seda kasutada teised või uued loodavad grupid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles