Valitsus soovib euroraha kraanid Tallinna-Tartu maantee ehituseks lahti keerata

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna-Tartu maantee
Tallinna-Tartu maantee Foto: Margus Ansu

Valitsus toetas eelnõu, millega muudeti varem Tallinna-Tartu maantee ehituse rahastamist piiranud korraldust.


Valitsus võttis 2007. aastal vastu korralduse, millega kinnitati riikliku struktuurivahendite kasutamise strateegia. Täna valitsuse heakskiidu saanud eelnõu kohaselt tehakse sellesse korraldusse muudatused, millega jäetakse välja lause: «Tallinna-Tartu maantee rekonstrueerimise rahastamine toimub riigieelarveliste vahenditega».

Majandusminister Juhan Partsi sõnul piirab see lause praegu välisvahendite kasutamist. Piirangu kustutamine muudab nimetatud maantee rekonstrueerimise abikõlblikuks.

Parts tõdes tänasel valitsuse pressikonverentsil, et tema jaoks on üllatav Tallinna-Tartu maantee ehitamise väljajätmine Euroopa vahenditest.

«Selle takistuse me võtsime maha. Nüüd me vähemalt Koseni suudame selle valitsusega teha ära,» lisas Parts Tallinna-Tartu maantee ehitusest rääkides. Ta rõhutas, et on oluline toetada objekte, millel on suur majanduslik tasuvus.

Parts lisas, et ühe olulisema riigimaantee ehituse puhul käib Kose-Mäo lõigu planeerimine ja rahastamisvõimaluste otsimine.

Tänavu kevadel rääkis maanteeameti peadirektori asetäitja peadirektori ülesannetes Koit Tsefels, et riik tahab esialgu planeeritud 254 miljoni krooni asemel välisabi kasutada 826 miljoni krooni ulatuses.

Sama eelnõuga laiendati varasemas valitsuse korralduses toetuse taotlejate ringi, lisades toetuse saajate nimekirja ka avalikuks kasutamiseks määratud raudtee infrastruktuuri ettevõtjad.

Muudatused on heaks kiidetud majanduskeskkonna arendamise rakenduskava seirekomisjoni poolt ühehäälselt 2. juunil. Seirekomisjoni aastakoosolekul viibisid vaatlejatena ka Euroopa Komisjoni ja Euroopa Investeerimispanga esindajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles