Alexela tütarfirmal tuleb plahvatuse tõttu maksta miljoneid

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2007. aasta mais Sløvågi terminalis toimunud plahvatusega seoses tuleb Alexela tütarfirmal maksa kaks miljonit Norra krooni.
2007. aasta mais Sløvågi terminalis toimunud plahvatusega seoses tuleb Alexela tütarfirmal maksa kaks miljonit Norra krooni. Foto: Scanpix Sweden

Norra majanduskuritegude talitus

Økokrim

teatas eile, et 2007. aastal Sløvågi terminalis toimunud plahvatuse tõttu tuleb Alexela tütarfirmal maksta kaks miljonit Norra ehk 3,5 miljonit Eesti krooni.

Lisaks said süüdistuse Alexela Sløvåg ASi (varem Vest Tank AS) endine tegevjuht, juhatuse esimees ja nõunik keemia alal. Süüdistused puudutavad majandus- ja keskkonnakuritegusid ning saasteseaduse rikkumist.

Toimunud plahvatuse tagajärjel süttinud tulekahju käigus lendus sündmuskohalt rohkelt tahma ja mürgiseid gaase, mille tõttu tekkis terviseprobleeme ligi 200-l läheduses elaval inimesel. Levinud kaebusteks olid iiveldus, peavalu ja limaskestade põletikulised reaktsioonid.

Osa inimesi kurdab plahvatusega seotud terviseprobleemide üle tänaseni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles