Brasiilia nõuab euroala abipakettide ülevaatamist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rulaga poiss Rio de Janeiros Brasiilia lippu kujutava trepimaalingu taustal.
Rulaga poiss Rio de Janeiros Brasiilia lippu kujutava trepimaalingu taustal. Foto: SCANPIX

Brasiilia nõuab Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) poolt toetatud päästeprogrammide ülevaatamist, pidades eriliselt silmas Kreekat.

Brasiilia rahandusministri Guido Mantega sõnutsi tuleb tagada programmide majanduslik jätkusuutlikkus.

Mantega sõnutsi usuvad nii tema kui Brasiilia esindaja IMFis Paulo Nogueira Batista, et programmid tuleb teha tunduvalt realistlikumaks.

«Me [Batista ja Mantega] leiame, et Kreeka ja teiste euroala perifeeriamaade päästeprogrammid tuleb üle vaadata ning tõhusamaks teha, et nimetatud riikide taastumise tõenäosus kasvaks,» ütles Mantega.

Batista keeldus osalemast IMFi viimase Kreeka rahaülekande hääletusel fondi juhatuses. Vahetult pärast Batista protestiavaldust teatas Mantega, et viimane oli käitunud ilma riiklike volitusteta ning kutsus ta kodumaale intsidendist aru andma.

Batista usub, et IMFi Kreeka programm on nigel ning põhineb ülemäära optimistlikel majandusprognoosidel, mistõttu võib Kreeka lõpuks ikkagi oma kohustustega jänni jääda.

Eile kohtusid Washingtonis Kreeka peaminister Antonis Samaras ja USA president Barack Obama, arutamaks IMFi järgmist 1,8 miljardi eurost rahaülekannet Kreekale ja fondi värsket raportit.

Nimetatud raportis kutsus fond euroala riike suurendama omapoolset abisummat Kreekale. Ühtlasi soovitas IMF tungivalt kaaluda Kreekale juba antud riiklike abilaenude massiivset korstnassekirjutamist.

Copyright The Financial Times Limited 2013

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles