MKM koostab uue energiamajanduse arengukava aastani 2030

Enn Tosso
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts külastas ABB Jüris asuvat uut tehast.
Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts külastas ABB Jüris asuvat uut tehast. Foto: Toomas Tatar

Vabariigi valitsus otsustas täna majandus- ja kommunikatsiooniministri Juhan Partsi ettepanekul algatada uue energiamajanduse arengukava koostamise, mis hakkab määrama Eesti energiamajanduse arengut aastani 2030.

Partsi sõnul on oluline luua energiamajandusega seotud erinevate eluvaldkondade energiakasutusega seotud tegevuste vahel arusaadavamad seosed, sealhulgas arvestada energiatarbimise prognoosis teiste valdkondade arenguid, eesmärke ning nende mõju kogu energiatarbimisele.

Arengukava kirjeldab Eesti energiapoliitika võimalikke arengusuundi ning valib optimaalseima lähtudes eesmärgist, et tarbijatele on tagatud mõistliku hinna ning kättesaadavusega energiavarustus, selle mõju keskkonnale on aktsepteeritav, see on kooskõlas Euroopa Liidu pikaajaliste energia- ning kliimapoliitika eesmärkidega ning selle rakendamine on majanduse pikaajalise konkurentsivõime seisukohast kõige kasulikum. Seega adresseerib arengukava energeetika kui Eesti jaoks väga olulise valdkonna panust Eesti arengusse ja konkurentsivõimesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles