Lipstok: euro inflatsioonikriteeriumi täidame kindlasti

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varsti saame meiegi õlle eest eurodes maksta.
Varsti saame meiegi õlle eest eurodes maksta. Foto: Liis Treimann

Eesti Panga president Andres Lipstok ütles, et selle aasta keskmiseks hinnalanguseks kujuneb 0,5 protsenti ja euro inflatsioonikriteerium on kindlalt täidetav.


Keskpanga juhi hinnangul on meie väljavaade pikka aega probleemiks olnud inflatsioonikriteeriumi täitmiseks hea, vaatamata tõusnud naftahindadele. Ta avaldas veendumust, et see kannatab välja ka edasise naftahinna tõusu. Oktoobris-novembris peaks see kriteerium täidetud olema.

«See kõik, mis toimub praegu riigieelarvega, on hirmus oluline, sest eelarve tasakaal on tähtis nii 2009., 2010., kui ka 2011. aastal,» ütles Lipstok. Ta lisas, et need sammud, mis juba astutud, on leidnud tunnustamist mitte ainult meie endi poolt, vaid ka väljaspool Eestit. Nüüd on tema sõnul tähtis, et lõpule viiakse ka praegu koostatava teise negatiivse eelarve raames välja käidud lubadused.

«Tuleb valmis olla ka selleks, et vajaduse korral eelarvele uuesti otsa vaadata. Defitsiidi hoidmine kolme protsendi piires ei saa olla lühike eesmärk pelgalt euro kontekstis, see on kogu meie majanduse jätkusuutlikkuse küsimus,» sõnas Lipstok.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles