General Motors kinnitas Saabi müügi eelkokkulepet

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saab 9-3X märtsis Genfi automessil.
Saab 9-3X märtsis Genfi automessil. Foto: AFP / Scanpix

General Motors Europe kinnitas täna, sõlmis Rootsi väikese sportautode tootjaga Koenigsegg esialgse kokkuleppe kahjumis Saabi müümiseks ning tehing peaks lõpule jõudma enne septembrikuu lõppu.


General Motors märgib teates, et müüki finantseerib 600 miljoni dollariga Euroopa Investeerimispank, kellele annab garantii Rootsi valitsus.

Nädalavahetusel kirjutas Rootsi meedia, et käsitsi toodetavate, miljon eurot maksvate ja Forbesi maailma kümne ilusama auto edetabelis esikoha hõivanud sportautode tootja ostu rahastavad Norra investorid. Nende eesotsas on Koenigseggi poole aktsiapaki omanik miljonär Bård Eker, kes on Norra E24-le kinnitanud, et Saabi ost on tema unistus. Meedia spekuleeris, et sellisel juhul ei ole ehk valitsuse garantiid tarviski.

Saab on varem öelnud, et müügi turgutamiseks ning uute mudelite väljatöötamiseks vajab firma vähemalt 11 miljardit Eesti krooni ning tänavune kahjum ulatub tõenäoliselt 4,3 miljardi kroonini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles