Päevatoimetaja:
Aimur-Jaan Keskel

Teadlased kasvatasid laboris veiselihakotleti

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Tiina Kaukvere
Copy
Kokk Rich McGeown valmistamas tehislihast burgerit.
Kokk Rich McGeown valmistamas tehislihast burgerit. Foto: Reuters / Scanpix

Londonis küpsetati laboris kasvatatud veiselihast kotletti. Eksperiment võib tulevikus viia supermarketites müüdava tehislihani.

Tehiskotlet läks maksma pea 300 000 eurot, kirjutab The Telegraph. 142 grammi kaaluv tehisliha koosneb 20 000 kunstlikult kasvatatud veiseliha tükist. Iga tükk on umbes riisitera suurune ja kasvatatud surnud veise tüvirakust.

Teadlased loodavad peagi kasvatada ka lamba-, sea- ja kanaliha. Projekti eestvedajaks on Maastrichti ülikooli füsioloog Mark Post. Ta usub, et tehislihast valmistatud tooted toovad kümne aasta pärast kaasa tõelise revolutsiooni toidumaailmas.

Märksõnad

Tagasi üles