Ober-Haus: Nõmmel kerkisid korterihinnad juulis üle 60 protsendi

Enn Tosso
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõmme keskus.
Nõmme keskus. Foto: Mihkel Maripuu

Ober - Hausi Kinnisvara korterite hinnaindeks tõusis juulis võrreldes juuniga 3,4 protsenti. Võrreldes 2012. aasta juuliga on indeks 16,8 protsenti kõrgem.

Tallinnas tehti juulis korteriomanditega 519 tehingut, mida on 7,5 protsenti vähem kui käesoleva aasta juunis ja 11 protsenti vähem kui eelmise aasta juulis.

Tallinnas keskmine korteri pinnaühiku hind tõusis võrreldes eelmise kuuga 7,8 protsenti.

Linnaositi oli suurim pinnaühiku hinnatõus võrreldes eelmise kuuga Kristiines  27,6 protsenti ja Nõmmel 63,4 protsenti. Põhjuseks eelkõige juunikuu madal pinnaühiku võrdlusbaas ja tehingud keskmisest oluliselt kallima varaga.

Pinnaühiku langus oli suurim Lasnamäel  10,1 protsenti ja Haaberstis  6 protsenti.

Võrreldes hindade tipuga 2007. aastal on Tallinna keskmine pinnaühiku hind 24 protsenti väiksem ehk 1 297 eurot ruutmeeteri kohta.

Tartus tõusis keskmine pinnaühiku hind juulis võrreldes eelmise kuuga 8,3 protsenti 1 092-le eurole ja Pärnus + 2,2 protsenti 822-le eurole. Jõhvis ja Narvas liikusid pinnaühiku hinnad tõusutrendis ja olid juulis vastavalt 263 eurot ja 402 eurot ruutmeeter.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles