Eesti tööstuse tootjahinnad tõusid juunis Euroopa Liidus enim

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööstuse tootjahinnad kasvasid enim Eestis.
Tööstuse tootjahinnad kasvasid enim Eestis. Foto: Toomas Tatar

Eurostati reedel avaldatud statistika kohaselt tõusid Eesti tööstuse tootjahinnad juunis maiga võrreldes 6,7 protsenti ja aastases võrdluses 14,2 protsenti.

«Aasta algusest avanenud elektriturg on oluliselt hakanud mõjutama tööstushindasid,» ütles statistikaameti hinnastatistika talituse juhataja Eveli Šokman BNS-ile.

Nii eurotsoonis kui ka kogu Euroopa Liidus jäid tööstuses tootjahinnad juunis maiga võrreldes samale tasemele. Aastaga tõusid tootjahinnad juunis eurotsoonis 0,3 protsenti ja kogu Euroopa Liidus 0,6 protsenti.

Suurim tootjahindade kuine tõus oli juunis Eestis, kus hinnad tõusid 6,7 protsenti, Taanis 0,5 protsenti ja Itaalias ning Maltas, mõlemas 0,4 protsenti. Tootjahinnad langesid Leedus 0,8 protsenti ning Lätis, Austrias ja Suurbritannias, kõigis 0,3 protsenti.

Aastaga oli suurim tootjahindade tõus juunis Eestis, kus hinnad tõusid 14,2 protsenti, Rumeenias 4,9 protsenti ja Taanis 3,6 protsenti. Aastaga langesid tootjahinnad Küprosel 2,1 protsenti, Poolas 1,3 protsenti ja Rootsis 1,2 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles