Vene poliitik taotleb naistele menstruatsiooni ajaks töölt vabu päevi

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Menstruatsioon võib põhjustada kõhuvalusid.
Menstruatsioon võib põhjustada kõhuvalusid. Foto: SCANPIX

Vene poliitik Mihhail Degtjarjov pani ette, et naised võiksid menstruatsiooni ajal saada töölt paar päeva vabaks, kuna on sellel ajal vähemefektiivsemad.

Degtjarjov tegi seaduseelnõu algatamise ettepaneku, et naistele võiks anda menstruatsioonitsükli ajal igakuiselt kaks vaba päeva töölt puudumiseks, vahendab Medical Daily. Mees põhjendas ettepanekut sellega, et naised on menstruatsiooni ajal väsinud ja tunnevad emotsionaalset ja füüsilist ebamugavust ning see omakorda muudab nad vähemefektiivsemaks.  

«Paljud naised kogevad tsükli ajal psühholoogilist ja füsioloogilist ebamugavustunnet - valu on vahel koguni nii suur, et vaja on kutsuda kiirabi,» sõnas Degtjarjov. Ta lisas, et öeldu võib tunduda küll kohatuna, kuid naised on menstruatsiooni ajal jõuetud, seega peaksid nad sel ajal kodus püsima.

Degtjarjovi ettepanek on saanud palju negatiivset tähelepanu, sealhulgas ei ole Degtjarjovi ettepanek sugugi meeltmööda ka naiste õiguste eest seisvatele aktivistidele. «Kui me hakkame tegelikult ka naiste efektiivsuse üle tööl seoses menstruatsioonitsükliga arutama, peaksime sellisel juhul ka kaaluma, kui efektiivsed on mehed tööl pärast joomatuuri,» sõnas naiste õiguste eest seisva grupi Anna Carteri juht Marina Pisklahkova-Parker.

Degtjarjov on abielus ja kahe poja isa. Ta kandideerib sel aastal Moskva linnapeaks, kuid on saanud vähem kui ühe protsendi ulatuses toetushääli. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles