Metsamaid ostavad peamiselt kohalikud metsafirmad

Enn Tosso
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mets.
Mets. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Arco Vara põllu- ja metsamaade maakler Margus Põld ütles, et metsmaade ostjad on peamiselt Eesti metsafirmad, ehkki on ka välismaalastest ostjaid, kuid üldjuhul kasutavad nad kohalikke kontaktisikuid.

Ta möönis, et tänavu esimesel poolaastal  ei ole metsmaade turuolukord oluliselt muutunud ning hinnad on jäänud samaks aasta algusega võrreldes.

Põld selgitas, et metsmaade hinna määrab kinnistul kasvava puidu tagavara ja puidukasutuse suurus. «Hinda mõjutab ka metsa vanus ja see, kas tegemist on okaspuu või lehtpuuga - okaspuu on kallim kui lehtpuu.»

Maa hind on Põllu sõnutsi metsakinnistu hinna kujundamisel teisejärguline ja lagedaks raiutud metsamaale on väga raske ostjat leida isegi soodsa hinna eest. Piirkond samuti metsmaa hinda ei mõjuta.

Olulist hinnatõusu ta hetkel ette ei näe - puidu hinnad on esimesel poolaastal stabiilselt olnud head, mis kajastub ka tehingute rohkuses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles