Swedbanki Eraisikute Rahaasjade Teabekeskuse juhina alustab tööd Lee Maripuu

Kristina Traks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lee Maripuu
Lee Maripuu Foto: Swedbank.

Tänasest juhib Swedbanki Eraisikute Rahaasjade Teabekeskust Lee Maripuu, kes on varem töötanud avalikus sektoris.

Maripuu töötas varem riigikantseleis rahvastikuministri nõunikuna pere- ja rahvastikupoliitika valdkonnas ning viimased neli aastat vastutanud sotsiaalministeeriumis tööturu ja soolise võrdõiguslikkuse osakonna teavitustöö eest. Samuti omandab Maripuu Tallinna Ülikoolis doktorikraadi sotsioloogias.

 «Töö finantsvaldkonnas on minu jaoks uus ja huvitav. Olen kindel, et teabekeskus saab aidata parandada eestimaalaste majandusliku toimetuleku oskusi,» rääkis Maripuu. «Hariduselt sotsioloogina usun väga sellesse, et tegevusele peaks eelnema mõistmine ehk uuringud ja analüüs. Ka oma uuel ametikohal kavatsen kindlasti panustada teadmistepõhisesse tegevusse ja kommunikatsiooni. Finantskirjaoskuse valdkonna arengu toetamiseks on oluline analüüsida nii inimeste käitumist ja hoiakuid kui ka erinevaid tegureid, mis mõjutavad meie igapäevast toimetulekut.»

Maripuu hinnangul on teabekeskusel tähtis roll Eesti inimeste, eriti just noorte finantskirjaoskuse ja senisest parema rahaasjade planeerimise oskuse edendamisel.

Swedbanki Eraisikute Rahaasjade Teabekeskus on Eestis tegutsenud alates 2010. aastast. Teabekeskus töötab panga igapäevatööst iseseisvana, et pakkuda avalikkusele objektiivset ja sõltumatut rahandusalast infot. Eraisikute Rahaasjade Teabekeskuse peamisteks ülesanneteks on analüüsida eraisikute ja perede rahalist seisu mõjutavaid tegureid ning tõsta inimeste teadlikkust isiklike rahaasjade juhtimise osas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles