Päevatoimetaja:
Aimur-Jaan Keskel

Onix Investi võlg sunnib korteriühistu pankrotti taotlema

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Gert D. Hankewitz
Copy
Onix Invest sipleb võlakoorma all.
Onix Invest sipleb võlakoorma all. Foto: onixinvest.ee

Tallinnas Virbi 12 asuva korteriühistu liikmed plaanivad pankrotti, kuna ei oska muul teel vabaneda kinnisvaraarendaja Onix Investi tekitatud küttevõlast.


«Lähema kahe nädala jooksul korraldame koosoleku, kus oleme sunnitud vastu võtma otsuse meie korteriühistu pankroti kohta,» rääkis korteriühistu Virbi 12 juhatuse liige Konstantin Grigorenko ajalehele Delovõje Vedomosti, kirjutab

Äripäev

.

Korteriühistu juhatuse viis sellise otsuseni 2007. aastal ehitatud 76 korteriga maja küttevõlg. Praeguseks on müüdud 41 korterit, ülejäänud 35 korterit kuulub endiselt ehitajale Onix Investile, kes pole aga tühjade korterite kütmise eest sentigi tasunud. Selle tulemusel on korteriühistu soojavõlg Tallinna Küttele kasvanud 130 000 kroonini. Seejuures on Tallinna Kütte nõue korteriühistu vastu juriidiliselt korrektne - leping on sõlmitud Tallinna Kütte ja korteriühistu vahel.
Onix Investilt on püütud kohtu kaudu raha saada

Tallinna Kütte turundusjuht Olga Petrova teatas, et pankrotiplaane hauduv korteriühistu Virbi 12 on praegu neile vaid lühiajaliselt võlgu, ent probleemide kestmisel lülitatakse kogu maja küttesüsteemist välja.

Grigorenko sõnul on nad püüdnud võlgnikult kahel korral kohtu kaudu raha välja nõuda, kuid see on osutunud tulutuks, kuna Onix Invest ignoreerib nõuet ja ettevõtte omanikega ühendust ei saa.

Märksõnad

Tagasi üles