Narva-2 piiripunkti ja jalgteesillale otsitakse projekteerijat

Enn Tosso
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva jõgi.
Narva jõgi. Foto: Elmo Riig / Sakala

Riigi Kinnisvara kuulutas välja Narva-2 piiripunkti ja jalgteesilla rekonstrueerimistööde projekteerimise riigihanke, millele oodatakse pakkumusi kuni 18. augustini. Ehitustegevusega on plaanis alustada ja piiripunkt ning jalgteesild ajakohastada 2014. aastal.

Antud programmi raames rekonstrueeritakse Narva-2 piiripunkti hoone tänapäevastele nõuetele vastavaks ning lisatakse olemasolevale piirikontrolli funktsioonile ka tollikontrolli funktsioon. Rekonstrueeritakse olemasolev jalakäijate sild, rajades sillale galerii vältimaks kaupade ja isikute piiri- ja tollikontrollist kõrvale hoidmist. Samal eesmärgil rajatakse galerii ka piiripunkti ja jalakäijate silla vahelisele alale.

Narva-2 piiripunkti ja jalgteesilla rekonstrueerimine on osa Eesti-Läti-Vene piiriülese koostöö programmist, mille raames on plaanis rekonstrueerida 2014. aasta lõpuks Eesti poole pealt Narva piiripunktid (Narva-1 ja Narva-2) ning jalakäijate sild. Lisaks on hõlmatud projekti Venemaa vastavad partnerid ning sama projekti raames on planeeritud rekonstrueerida Ivangorodis asuvaid piiripunkte. Eesti poolel moodustab programmi eelarve kokku 4,7 miljonit eurot. See sisaldab vajalike uuringute ja projekteerimistööde läbiviimist, ehitust ning seadmete ja sisustuse hankimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles