Vaata, kui suur on Microsofti põrumine tahvelarvutite turul!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Surface RT
Surface RT Foto: Postimees

Microsofti poolt USA väärtpaberite ja börsitehingute komisjonile esitatud andmete järgi on Microsoft teeninud tahvelarvutite Surface RT ja Surface Pro müügist alates eelmise aasta oktoobrist kuni käesoleva aasta 30. juunini vaid 853 miljonit dollarit tulu, kirjutab Techradar.

Geekwire´i arvutuste järgi on Microsoft kokku müünud umbes 1,7 miljonit tahvelarvutit. Võrdluseks - kokku tarniti uuringufirmade Strategy Analytics ja IDC andmetel eelmise kolme kvartaliga maailmas üle 150 miljoni tahvelarvuti ning Apple müüs ainuüksi eelmise kvartaliga 14,6 miljonit iPadi.

Seejuures on Windowsi tahvelarvutite tekitatud käive väiksem summa, kui eelmises kvartalis Microsofti poolt Surface RT hinnalangetusega maha kantud 900 miljonit dollarit.

Veel hullemaks teeb olukorra see, et Microsofti eelmise finantsaastaga 34 protsenti ehk 898 miljoni dollarit  kasvanud turundus- ja reklaamikulud tõusid ettevõtte avalduse järgi just peamiselt tahvelarvutite reklaami tõttu. Seega kulutati Surface´ite turundusele rohkem kui selle müügist teeniti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles