85 protsenti Eesti Raudtee ehitushangetest on võitnud Leonhard Weiss

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raudtee.
Raudtee. Foto: Priit Simson

Leonhard Weiss Group (LWG) on võitnud 2011. aasta aprillist saadik 85 protsenti Eesti Raudtee riigihangete korras sõlmitud ehituslepingute mahust, kokku on sõlmitud lepinguid 20,7 miljoni euro väärtuses.

Antud perioodil on LWG Eesti Raudtee poolt 25 edukalt läbi viidud hankest võitnud 12, praegu on veel neli ehitushanget hindamisel.

LWG omandas Leonhard Weiss RTE AS (LWR), tollase nimega VolkerRail RTE AS ja kunagise nimega EVR Koehne AS, 2011. aasta aprilli alguses Hollandi ettevõtte VolkerRaili käest.

Enne seda oli LWG Eestis raudteeehituses tegev ettevõttega Leonhard Weiss Viater Ehitus AS (LWV), algse nimega Koehne Ehituse Aktsiaselts.

Liitumisele eelneva kahe aasta jooksul oli konkureerivate ettevõttete riigihangetel sõlmitud lepingute osakaal vastavalt LWR-il 32 protsenti ja 12,3 miljonit eurot ning LWV-l 56 protsenti ja 21,6 miljonit eurot.

2012. aasta majandusaasta aruannetest selgub, et LWR ja LWV teenisid möödunud aastal Eestist müügitulu 24,7 miljonit eurot.

Majandustegevuse registris on registreeritud 69 ettevõtet mille tegevusala on raudteede ehitus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles