Alasti pissiva hiigelmehe skulptuur ajas rootslased kihevile

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.openart.se

Rootsi linnas Örebros seisab üks kaheksameetrine pissiv hiigelmees, mis on mõned kohalikud elanikud närvi ajanud.

Igal suvel saavad kunstnikud oma töid esitleda rahvusvahelise Örebro kunstinäituse käigus avalikus linnaruumis. Sel aastal on üks omapärane skultuur põhjustanud aga palju ärevust, kirjutab Local.

Provokatiivseks kunstiteoseks on kaheksa meetri pikkune urineeriv meesfiguur, mis kannab nime «Paha paha poiss».

Soome kunstniku Tommi Toija meistriteos «Paha paha poiss» tekitab kohalikes elanikes küsimusi. Üks Örebro elanik, 62-aastane Ebba, pidas seda huvitavaks. «Samas olen õnnelik, et see ei püsi siin igavesti,» lisas ta. 34-aastane Anna sõnas aga, et vihkab seda skulptuuri ja leidis, et tegemist on provokatiivse kunstiteosega.

Kunstnik Tommi Toija kommenteeris, et tema jaoks on see lihtsalt tüüp, kes urineerib jõkke, ei rohkem, ei vähem. «Mõned peavad seda naljakaks, teised provotseerivaks,» lisas Toija.

Igal juhul püsib «Paha paha poiss» Örebros kuni näituse lõpuni, 1. septembrini, olenemata sellest, kas kohalikele see meeldib või mitte.

Vaata fotosid siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles