MTA: karmistuvad tollireeglid võivad tuua järjekorrad Vene piiril

Enn Tosso
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti-Vene piir Narvas
Eesti-Vene piir Narvas Foto: Mihkel Maripuu

Maksu- ja tolliamet teatas, et nad on infovahetuses Eesti Rahvusvaheliste Autovedajate Assotsiatsiooniga ning jälgivad olukorda, et olla reeglite muutumisega seoses valmis võimalikeks piirijärjekordade tekkeks.

«Kindlasti tuleks vedajatel arvestada vajadusega täiendavate dokumentide esitamiseks Vene poolel,» teatas ameti pressiesindaja Uku Tampere.

Pressiesindaja sõnul on maksu- ja tolliamet  teadlik, et 14. augustist muutuvad Venemaal TIR-protseduuri (Transport Internationaux Routier (rahvusvahelised kaubaveod)) rakendamise reeglid.

Venemaa Föderaalse tolliteenistuse (VFTT) ametliku teate kohaselt on VFTT tunnistanud TIR-märkmiku kasutamisega kaasnevad garantiid ebapiisavateks ning maksude tasumise garanteerimiseks rakendatakse selleks ettenähtud üldiseid meetmeid: tollieskorti, käendust, panga garantiid, varalist panti, ettemaksu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles