Hapukurgi valmistaja võib keskturul hätta jääda

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kurk Tallinna keskturul.
Kurk Tallinna keskturul. Foto: Tarbija24

Kuigi Tallinna keskturul pakutakse laias valikus Eesti kurki, ei pruugi hapukurgi valmistaja kogu soovitud kraami ühest kohast kätte saada, sest valmispakitud kimpe müüvad üksikud.

Eesti kurgi hinnad varieerusid täna Tallinna keskturul 0,8–1,5 euro vahel. Valdavalt maksis kurk 1 euro. Paljudelt lettidelt võis leida ka küüslauku ja tilli, küüslaugu hind kõikus vahemikus 4–8 eurot ning till maksis 6–7 eurot.

Vaid üksikud müüjad pakkusid hapukurgi sõpradele ka valmistehtud kimpe, kuhu kuulusid enamjaolt kolm komponenti: till, mustsõstralehed ja mädarõika lehed, paari müüja kimbus olid ka vaid till ja mustsõstralehed. Seesuguste kimpude hinnad jäid 0,4 ja 1 euro vahele.

Üks Eesti naismüüja pakkus oma kitsal letil nelja komponendiga (till, mädarõika lehed, mustsõstralehed ja küüslauk) kimpu, mille hind oli kõigest 0,7 eurot. Neid kimpe oli tal järel veel kaks tükki. Eraldi mustsõstralehti või mädarõika lehti leida ei õnnestunud.

Osta sai mõistagi ka valmistehtud soola- ning hapukurki. Mõlema hinnad jäid vahemikku 4–5 eurot kilo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles