Lang: riigihankeid võiks korraldada üks asutus

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Lang.
Rein Lang. Foto: Priit Simson

Täna rahandusministeeriumile saadetud riigihangete seaduse kooskõlastuskirjas tegi justiitsminister Rein Lang ettepaneku ühtse riigihankeid korraldava asutuse loomiseks.

Langi ettepaneku kohaselt peaks riigihangete ühtne korraldamine toimuma rahandusministeeriumi või mõne muu valitsusasutuse kaudu.

«Selline asutus peaks korraldama ühtseid hankeid kõigile riigiasutustele kohustuslikus korras ja kohalikele omavalitsustele vabatahtlikus korras,» selgitas Lang.

Ettepaneku järgi koostaks riigihanke korraldamise vajaduse korral seda sooviv asutus hanke üldised tingimused, nagu näiteks hind ja muud spetsiifilised nõudmised. Loodud ühtne asutus koostab seejärel nende põhjal ja koostöös tellijaga vajalikud hankedokumendid ning teostab hanke.

Eduka hanke korral sõlmivad seejärel hanke korraldaja ning võitnud pakkuja lepingu, kus fikseeritakse lepingu olulised tingimused ja järelevalve.

Lang rõhutas, et selline süsteem muudaks riigihangete läbiviimise korraldamise oluliselt tõhusamaks ja ökonoomsemaks ning vähendaks riigi halduskoormust.

«Selline tsentraliseeritus korrastaks praegust süsteemi ning aitaks riigil ka kulusid kokku hoida. Samuti aitaks see võidelda õigusrikkumiste vastu selles valdkonnas,» ütles Lang.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles