Päevatoimetaja:
Aimur-Jaan Keskel

Arbuus sobib hästi praetaldrikule

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Arbuus praetaldrikul.
Arbuus praetaldrikul. Foto: Toomas Huik

Restorani Cru peakoka Dmitri Haljukovi sõnul on arbuus multifunktsionaalne vili, kuid eelkõige sobib arbuus lisandiks linnuliha kõrvale.

Arbuus praetaldrikul

Vaja läheb:

•    250 g pardifileed või ka kanafileed

•    soola ja pipart

•    melonit

•    arbuusi

•    veidi võid

•    karripulbrit

•    suhkrut

•    1–2 väikest suvikõrvitsat

Puhasta pardifilee kelmetest ja tee filee nahapinnale noaga sälgud, et praadimisel fileest liigne rasv välja voolaks ja pind krõbedaks muutuks. Maitsesta filee soola ja pipraga, aseta leigele pannile. Tasapisi kuumust tõstes pruunista seni, kuni nahk muutub kuldseks ja krõbedaks. Keera fileel teine pool ja pruunista ka see. Seejärel pane filee umbes 220-kraadisesse ahju järelvalmima (sõltuvalt filee suurusest kulub selleks 7–10 minutit). Lase fileel pärast ahjust väljavõtmist veel vähemalt 10 minutit seista, enne kui ta lahti lõikad.

Võta jäätisekuulide tegemiseks mõeldud lusikas. Vormi arbuusist ja melonist umbes seitse kuuli. Kuumuta väikses kastrulis karri ja või ning lisa kuulid kastrulisse. Kuumuta melonit ja arbuusi kergelt või ja karri segus. Lisa veidi suhkrut ja soola ning kuumuta, kuni arbuusi ja meloni pinnale on tekkinud kergelt karamellistunud kiht.

Lõika pardifilee viiludeks ning aseta kõrvale meloni- ja arbuusikuulid. Kaunista suvikõrvitsaviiludega.

Märksõnad

Tagasi üles