Ilves toetas Silicon Valleys Eesti ettevõtteid

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilves Silicon Valleys.
President Toomas Hendrik Ilves Silicon Valleys. Foto: Kadriorg

President Toomas Hendrik Ilves avas neljapäeval Silicon Valleys Eesti ettevõtteid Fits.me, Fotki, BookingShark ja MobileNow tutvustava ürituse.


«Iseseisvuse taastamise järel oli meil võimalus rajada sisuliselt tühjale kohale nüüdisaegne infrastruktuur, fokuseerida end IT-le kui meie majanduse ja üldise arengu mootorile,» rääkis Ilves. «Sealt edasi on kõik valitsused alati toetanud IT-lahenduste juurutamist ning arvutiõpet, tänu millele on riigiteenuste pakkumine täna Eestis efektiivne ja läbipaistev.»

Ilves kohtus neljapäeval ka Stanfordi ülikooli rektori John L. Hennessy ja mitmete professoritega, kes kutsusid Eesti ülikoole ja üliõpilasi asuma tihedamasse koostöösse. Rektor Hennessy märkis ka, et Stanford kavatseb panna suuremat rõhku Balti riikide lähiajaloo õpetamisele. President Ilves lisas, et silmapaistev osa Euroopa ajaloo viimast 20 aastat käsitlevast akadeemilisest uurimistööst on avaldatud just Ameerika Ühendriikides.

Eesti riigipea tänas ka Stanfordi ülikooli pooleaastase seminaridesarja «European Enterpreneurship & Innovation Thought Leaders» läbiviimise eest koostöös Eesti Ettevõtluse Arendamise Sihtasutusega. Sarja raames käisid Stanfordis ettekandeid pidamas Allan Martinson, Sten Tamkivi, Andrus Aaslaid, Kalev Kask ja Andrus Viirg.

Reedel kohtub Ilves Ameerika Ühendriikide endise välisministri Condoleezza Rice'iga ning esineb ettekandega välis- ja julgeolekupoliitika mõttekojas San Francisco World Affairs Council.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles