Paet: Euroopa Liit peab jõudma idapartneritega sügava majandusliku koostööni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Paet
Urmas Paet Foto: Liis Treimann / Postimees

Euroopa Liit peab tihendama majanduskoostööd ja tugevdama suhteid idapartneritega, ütles välisminister Urmas Paet Brüsselis Euroopa Liidu välisministrite kohtumisel ELi idapartnerluse riikide välisministritega.

Paeti sõnul peab novembri lõpus Vilniuses Euroopa Liidu ning idapartnerite Armeenia, Aserbaidžaani, Gruusia, Moldova, Ukraina ja Valgevene tippkohtumisel olema tulemus, mis tugevdab Euroopa Liidu ja idapartnerluse riikide suhteid.

«Tuleb jõuda sügavama majandusliku koostööni, mis viiks tulevikus ühise Euroopa Liidu ja idapartnerite majanduspiirkonna loomiseni,» lausus Paet.

«Eesti soovib, et Vilniuse tippkohtumisel sõlmitaks vabakaubandusleping Ukrainaga ning kiidetaks see heaks Gruusia, Moldova ja Armeeniaga,» rääkis välisminister.

«Pärast seda peab aga jätkuma tõsine töö Ukraina lepingu rakendamisega ning Gruusia, Moldova ja Armeenia lepingute allkirjastamiseks,» märkis ta.

Paet rõhutas veel, et lepingute edukas rakendamine idapartnerite poolt on võtmetähtsusega. Samuti on tema sõnul äärmiselt oluline liikuda kiiresti edasi viisalihtsustusprotsessiga, eesmärgiga jõuda viisavabaduseni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles