LHV hoiab Leedu investeerimispangal silma peal

Enn Tosso
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LHV Panga juht Erki Kilu.
LHV Panga juht Erki Kilu. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

LHV Panga juhatuse esimees Erki Kilu ütles, et LHV ei ole seni Finasta omandamiseks ühtegi pakkumist teinud, ent silm hoitakse laienemisvõimalustel peal.

 «Pärast reedest Leedu keskpanga otsust on võimalus pakkumise tegemiseks jällegi olemas. Kuna olukord on muutunud, peame esialgu oma võimalusi hindama,» ütles ta ning lisas, et LHV koduturg on Eesti ja peaasjalikult tegutseme ikkagi siin, kuid nagu varasemalt hoitaske tegevuse laiendamise võimalustel silma peal.

Leedu keskpank otsustas reedel, et ei anna Eesti Eurest Capitalile ja selle partneritele luba Finasta pangas 100-protsendilise osaluse ostmiseks.

Keskpanga teatel oli Finasta ostutaotlusega kaasas olnud dokument mõistetamatu, samuti ei andnud see informatsioon piisavat kindlust ostjate finantsilise usaldusväärsuse kohta.

Lisaks ei selgunud taotlusega kaasasolnud dokumentidest, kas ostjatel jätkub võimalusi Finasta kapitalinõuete tagamiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles