Randjärv: keskerakondlik linnavõim teeb linlastele kahjulikke lepinguid

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laine Randjärv.
Laine Randjärv. Foto: Olga Makina

Reformierakonna Tallinna ühe linnapeakandidaadi Laine Randjärve sõnul on keskerakondliku linnavõimu otsus maksta koolide hoolduslepingud sõlminud ettevõtetele kümneid miljoneid eurosid maksumaksja raha kahjulik tehing linlaste jaoks.

«Keskerakondlik linnavalitsus ei oska rahaga ümber käia,» ütles Randjärv. «Koolide seisukordade parandamine on kahtlemata väga tähtis, kuid linna sõlmitud lepingud on tänaseks viinud olukorrani, kus suur osa koolide ülalpidamiseks olulisest rahast voolab ebasoodsate lepingutingimuste tõttu lihtsalt ärimeeste taskutesse.»

Randjärve sõnul ei ole sarnased avaliku ja erasektori partnerlusprojektid, nagu koolide puhul on sõlmitud, iseenesest kurjast. Nende eesmärk peaks aga olema võimalikult kasumlike lepingute sõlmimine, mitte maksumaksja raha ärakinkimine.

«Võrdluseks võib tuua ka munitsipaalmajade projektid, mille kaudu jagatakse igal aastal laiali ligi 10 miljonit eurot, saades vastu hulgaliselt üürnike võlgu,» lisas ta. »Sellise laristamise asemel võiks hoopis tõsta sünnitoetust Tallinnas.»

Postimees kirjutas kolmapäeval, et Urmas Sõõrumaa ettevõte ja Oliver Kruuda äripartneritega seotud ettevõte teenivad eeloleva 25 aastaga Tallinna koolide rendilepingutega vähemalt 50 miljonit eurot.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles