Päevatoimetaja:
Aimur-Jaan Keskel

Kuidas hoidistada kukeseeni?

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Tiina Kaukvere
Copy
Kukeseened turul.
Kukeseened turul. Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Viljade Maailm jagab oma Facebooki lehel nippe, kuidas kukeseeni talveks sügavkülmas hoida nii, et need säilitaksid oma maitseomadused.

Tarbija24 toob Viljade Maailma nipid lugejateni:

  • Loputa kiiresti kukeseened sõelal jooksva vee all puhtaks
  • Vala keevasse vette
  • Keeda 2 kuni 3 minutit
  • Kurna
  • Jahuta
  • Haki ja jaota topsidesse
  • Külmuta

Selline säilitamisviis annab võimaluse seentega sügavkülmast võetuna kõige rohkem ette võtta - need pole maitsestatud ega soolatud, mis tähendab, et sobivad nii soolase feta kui ka liha lisandiks. Välistatud on või rääsumine seismisel. Kastme valmistamiseks lihtsalt sulata seened, prae võis ja valmista kaste. Samuti sobivad need nii pirukatäidisesse kui ka suppidesse, pastaroogadesse ja salatisse.

Tagasi üles