Virtsu-Kuivastu praamid hakkasid tihedamini sõitma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praam Saaremaa
Praam Saaremaa Foto: Mihkel Maripuu

Väinamere Liinid täiendas alates tänasest Kuivastu-Virtsu liini graafikut iga päev väljuvate hommikuste lisareisidega, nüüd väljuvad praamid juba hommikul iga 35 minuti tagant.

Seni algas suvisel ajal 35-minutilise intervalliga graafik kell 9:40 Kuivastust väljuva reisiga, varahommikul enne seda toimusid reisid tunni ja kümneminutiliste intervallidega. 35-minutilise väljumiste intervalliga graafik toimib nüüd kuni kella 22:15 reisini Virtsust ning kehtib 20. augustini.

Väinamere Liinide juhataja Urmas Treieli sõnul on tekkinud vajadus laiendada 35-minutilise väljumisintervalliga graafikut hommikutundidele, mis on aktiivse liikumise aeg just saarlastele. «Praegune graafik, mis on tihedam päevasel ajal, soosib saarte külaliste sõitmisi. Saarlased liiguvad mandrile hommikuti, mil sõidugraafik on hõredam. Vaja on aga tagada ka saarlastele liiklemiseks võrdsed tingimused mandrielanike ja turistidega,» sõnas Treiel.

Treieli sõnul esitati hommikuse graafiku tihendamise ettepanek majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile juba kevadel. «Täna on reaalsus see, et tänu piletitulu heale laekumisele on vahendid olemas ja loodetust isegi suuremad, kuid kahjuks oleme esialgu saanud äraootava vastuse. Seega puudub endiselt kindlus, et peale 20. augustit saab jätkata tihedama sõidugraafikuga,» ütles Treiel ning lisas, et sisuliselt ollakse praegu samas seisus, mis eelmisel aastal samal ajal.

Treieli sõnul oli juba eelmisel aastal selge, et augusti lõpu nõudlus eeldab tihedamat graafikut kui tund ja kümme minutit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles